Raskaushieronta / Raskausajan hieronta

Hieronta vatsa - Onnen Taimi - Lahti

Miksi raskausaikana kannattaa tulla hierontaan?

Raskausaika on odottavalle äidille usein uusi, erityinen ja syvä kokemus. Raskauden aikana odottaja tulee lähemmäksi sisintään ja tietoisemmaksi itsestään. Uutta elämää kantava keho ja mieli käyvät läpi suuria muutoksia. Raskaushieronta auttaa odottajaa rentoutumaan ja vapauttamaan kehossa olevia jännityksiä. Vauvalle paras kasvualusta on kokonaisvaltaisesti hyvinvoiva äiti. Lapsi jakaa kohdussa ollessaan äidin tuntemukset, minkä vuoksi olisi tärkeää, että myös odottajan mieli olisi levollinen. Raskausajan hieronnassa huomioidaan kokonaisvaltaisesti odottajan tunteet, henkinen mielentila sekä fyysiset oireet.

Myös kehon painopiste muuttuu varsinkin toisella -ja kolmannella kolmanneksella, jolloin useimmilla odottajille voi tulla mm. liitoskipuja lantion alueelle, niska- hartia seudun jännittyneisyyttä, sekä turvotusta raajoihin. Hieronnalla voidaan helpottaa useimpia raskauden aikaisia kiputiloja ja tehdä tilaa lantion sekä rintakehän alueelle, mikä voi helpottaa hengittämistä, närästysoireita ja lantion alueen liitoskipuja.

Raskausajan hieronnalla voidaan myös:

  • vähentää stressiä ja auttaa rentoutumaan sekä helpottaa fysiologisia ja hormonaalisia ongelmia sekä ruoansulatusvaivoja.
  • lisätä nestekiertoa ja vähentää mahdollista suonikohjujen muodostumista.
  • lievittää lihaskramppien, suonenvetojen, sekä iskias- ja liitoskipujen muodostumista, sekä jo tulleita kiputiloja.
  • valmistaa sekä kehoa ja mieltä synnytykseen.

Raskaushierontaan on turvallista tulla jo 1/3 aikana ja siitä aivan 3/3 loppuun. Hieronta on klassista hierontaa hieman sensitiivisempää ja kuuntelen herkästi asiakkaideni tuntemuksia hoidon aikana. Hieronnan tukena voidaan käyttää imukuppia ja erilaisia manuaalisia tekniikoita.

Raskaushieronnassa käytän asentotyynyjä, jotka on suunniteltu raskausajan hoitoihin. Tyynyjen avulla äiti saadaan tuettua rentouttaviin ja turvallisiin asentoihin hieronnan ajaksi. Yleisimmät hoitoasennot ovat; tuettu kylkimakuu tai puoli-istuva asento. Hoitotilassani on käytössä talvisin lämpöpatja, suuria pyyhkeitä sekä paino- tai vanupeitto asiakkaan peittelyyn. Kesäisin käytän peittelyyn ohutta lakanaa.

Kaikkiin hierontoihin sisältyy ensikäynnillä alkuhaastattelu sekä tutkiminen.

Ihana paikka! Kävin raskaushieronnassa ja hyvän sekä rentouttavan hieronnan lisäksi miellytti erityisesti saamani lukuisat eri vinkit esim liitoskipuihin ja kaunis toimitila. Jännitin alkuun, että makaanko tällä helteellä hierontapöydällä hiki päässä, mutta tila oli viihtyisän viileä. Venla kartoitti alkuun tilanteeni raskauden alusta tähän päivään ja koko käynnin ajan oli luottavainen fiilis siitä, että oon ammattilaisen käsissä.

Suosittelen lämmöllä kaikille odottajille ❤️

- Miina -

Sain apua raskausaikana hieronnasta. Venla myös kuunteli aidosti ja antoi hyviä vinkkejä, mitä voin kotona tehdä oloni hyväksi. Viihtyisä paikka!

- Jenni -